СИЦИЛИЯ


Катания, Сиракуза, Пиаца Армерина, Агридженто, Монреале, Палермо, Чефалу, Месина

Дата: 03.05.2017 - 07.05.2017 г.
Продължителност:   5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет и автобус
Цена: Цена: 1 290 лв. (с включени летищни такси)
Екскурзовод: Георги Тодоров


Сицилия е земя на древни цивилизации (гърци, картагенци, римляни и пр.), зона на съприкосновение и конфликт между византийци, сарацини, нормани, французи, испанци. Тук Платон се опитва да осъществи своя политически идеал, а Архимед прави своите знаменити открития и изобретения. Тук стъпва Християнството още в І век. Тук просияват раннохристиянски мъченици и светители: св. Агатия, св. Лукия, св. Лъв Катански и пр. Тук през Средновековието се установява политическият и културен център на Запада (при Фридрих ІІ)… Нашето обновено пътуване се опитва да поднесе цялото това духовно, историческо и културно наследство чрез неговите най-ярки представители и образци – от древността до наши дни.Ден 1:
Следобеден полет от София (Терминал 1) до Катания. Придвижване с автобуса от летището до центъра на Катания (*). Разходка до катедралата и до църквите свързани със св. Агата. Свободно време. Придвижване до хотела в Сиракуза. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Посещение на Сиракуза (*): археологическата зона с театъра, Археологическия музей, катакомбите, Стария град (остров Ортигия), катедралата, извора Аретуза и пр., вкл. обедна почивка. Следобед придвижване до Пиаца Армерина (*) с посещение на знаменитата императорска римска вила с мозайките (ІІІ – ІV в.). Придвижване до Агридженто. Нощувка в хотела.

Ден 3:
Закуска. Посещение на Агридженто (*): археологическите останки и музея. Придвижване до Монреале. Посещение на катедралата със златните мозайки (*). Придвижване до Палермо и настаняване в хотела в централната част на града.

Ден 4:
Закуска. Цял ден посещаваме столицата на Сицилия Палермо (*): двореца на норманите с капела Палатина (златни мозейки), църквата „Марторана“ (златни мозейки), катедралата (с императорските гробници на Фридрих ІІ и др., криптата и пр.), градината „Гарибалди“, фонтана „Претория“, пазарите, сградата на театъра „Масимо“ и пр. Възможност за посещение на музеи.

Ден 5:
Закуска. Посещение на Чефалу: катедралата със златните мчозайки (*). Обедна почивка в центъра на Месина. Придвижване до летище Катания. Полет до София. Пристигане надвечер.

Забележка: Знакът (*) обозначава обект признат от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство.

Цената включва:

 • двупосочен самолетен билет с включени летищни такси София - Катания (с включен багаж до 8 кг. и размери 42х32х25 см.)
 • 4 нощувки със закуску в хотели (1 нощувка в хотел 3 звезди в Сиракуза, 1 нощувка в хотел 4 звезди в Агридженто, 2 нощувки в хотел 3 звезди в Палермо);
 • курортни такси;
 • транспорт с комфортен автобус;
 • постоянен екскурзовод–лектор на български език;
 • местни екскурзоводи;
 • застраховка “Помощ при пътуване върху 10 000 EUR” в „Евроинс – здравно осигуряване“ ЕАД

Цената не включва:

 • доплащане за багаж до 23 кг. - 48 лв на посока, които се заплащат предварително в офиса на фирмата;
 • входни такси за музеите;

Необходими документи:

 • Лична карта

Забележки:

 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • Пътуването може да се осъществи, ако е набран минимален брой участници от 25 души, най-късно един месец преди началото на пътуването.
 • Резервацията се счита за потвърдена, при внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена и сключване на договор за туристическо пътуване. Доплащането на остатъка е според условията на индивидуалния договор
 • Препоръчваме да направите застраховка “Отмяна на пътуване”  в деня на сключване на договора с нас. Повече информация за условията на застраховката можете да намерите в нашия сайт или в офиса на Искони.
 • Искони ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" със ЗД "Армеец" АД.
 • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта.
 • Моля прочетете Общите условия за организирано пътуване с ИСКОНИ ЕООД