АЛБАНИЯ

 Елбасан, Дуръс, Тирана, Берат, Гирокастра, Бутринт, Саранда, Корча, Воскопойе и др.

Дата: 06.09.2017 - 11.09.2017 г.
Продължителност:   6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
Цена: 460 лв.
Екскурзовод: Георги Тодоров


Пътуването ни разкрива една колкото близка във всяко отношение, толкова и непозната за нас страна – много по-православна и много по-българска, отколкото сме очаквали. Тук е запазена повече българска святост от времето на св. Борис, отколкото у нас (мощите на свв. Горазд и Ангеларий). Посещаваме всички най-важни обекти – столицата Тирана, главното пристанище Дуръс (Драч), „българските” места (Берат, Корча и пр.), старинния Бутринт, живописната Гирокастра. Ставаме съпричастни на възкръсващото тук Православие. А темата за св. Борис завършваме с чудния монастир на св. Наум, където е ктиторският портрет на Покръстителя.

Ден 1:
Тръгване в 6:00 ч. от ст. „Васил Левски“. Минаваме през Гърция. Обедна почивка във Верия (възможност за посещение на Византийския музей и пр.). Придвижваме се до Албания и се настаняваме в хотела в Гирокастра. Разходка из стария град (обект на ЮНЕСКО). Нощувка в Гирокастра.

Ден 2:
Закуска. Посещение на археологическия бисер Бутринт (обект на ЮНЕСКО). Обедна почивка в морския курорт Саранда. Връщане в Гирокастра. Разглеждане на Стария град с възможност за посещение на къщите-музеи. Нощувка в Гирокастра.

Ден 3:
Закуска. Посещение на монастира Арденица. Придвижване до най-красивия албански град Берат (ЮНЕСКО). Разходка и обедна почивка в Стария град. Посещение на цитаделата: средновековните и поствизантийски църкви (мощите на св. Горазд и св. Ангеларий), Музея на иконата (творби на знаменития иконописец Онуфри). Придвижване до пристанището Дуръс (Драч). Нощувка в хотела.

Ден 4:
Закуска. Посещение на столицата Тирана: новата православна катедрала (мощите на св. Йоан Владимир), Националния исторически музей, разходка из центъра на града, обедна почивка и свободно време. Посещение на семинарията “Св. Власий”. Връщане в Дуръс. Разглеждане на Стария град, римския амфитеатър и пр. Нощувка в Дуръс.

Ден 5:
Закуска. Придвижване до Елбасан. Разходка из стария град до църквата „Св. Богородица“. Придвижване покрай Охридското езеро до Корча. Посещение на живописното Воскопойе (Мосхополис, духовен център през ХVІІІ в.). Разглеждане на църквите с уникални стенописи. Нощувка в Корча.

Ден 6:
Закуска. Посещение на Корча: новата катедрала, Музея на иконата и пр. Придвижване до Македония (поклонение в монастира “Св. Наум” и обедна почивка на брега на Охридското езеро). Пристигане в София към 23 ч.

Цената включва:

 • транспорт с комфортен автобус;
 • 5 нощувки със закуски в хотели с 3 звезди (2 нощувки в Гирокастра, 2 нощувки в Дуръс, 1 нощувка в Корча);
 • постоянен екскурзовод–лектор на български език;
 • местни екскурзоводи;
 • застраховка “Помощ при пътуване върху 10 000 EUR” в „Евроинс – здравно осигуряване“ ЕАД

Цената не включва:

 • Входни такси в музеи и обекти по посещаваната програма, които се заплащат на място (около 20 евро).

Необходими документи:

 • Лична карта

Забележки:

 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • Пътуването може да се осъществи, ако е набран минимален брой участници от 30 души, най-късно един месец преди началото на пътуването.
 • Резервацията се счита за потвърдена, при внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена и сключване на договор за туристическо пътуване. Доплащането на остатъка е според условията на индивидуалния договор
 • Препоръчваме да направите застраховка “Отмяна на пътуване”  в деня на сключване на договора с нас. Повече информация за условията на застраховката можете да намерите в нашия сайт или в офиса на Искони.
 • Искони ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" със ЗД "Армеец" АД.
 • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта.
 • Моля прочетете Общите условия за организирано пътуване с ИСКОНИ ЕООД