МОСКВА и „ЗОЛОТОЕ КОЛЬЦО“

Москва, Троице-Сергиева лавра,Владимир, Боголюбово, Суздал, Дивеево, Муром и др.

Дата: 07.07.2017 - 14.07.2017 г.
Продължителност:   8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет и автобус
Цена: 1 840 лв. (с включени летищни такси)
Екскурзовод: Георги Тодоров


Пътуване до сърцето на "Светата Рус", което включва най- важните духовни центрове на традиционна Русия (Москва, Троице Сергиевата Лавра, Дивеево, Оптина пустиня). Десетилетията не само не са унищожили руската святост, но напротив - въздигнали са я. Мъченическият подвиг е станал основа за забележително съвременно духовно възраждане, с което се срещаме навсякъде.

Ден 1:
Пристигане на летище „Шереметиево-2“. Придвижване с автобус до центъра на Москва. Настаняване в хотела. Нощувка в Москва.

Ден 2:
Закуска в хотела. Посещаваме храма на Христа Спасителя (построен в чест на победата над Наполеон, разрушен при Сталин и възстановен след комунизма). Покланяме се на мощите на св. Филарет Московски. Посещение на „Кремъл“ - с главните старинни храмове на руската столица с множество гробове на светци (вкл. на св. Киприан) и руски владетели; прекрасни средновековни икони и стенописи; в „Оръжейната палата“ проследяваме чрез уникални експонати важни етапи в историята на руската държава. Разглеждаме Червения площад и прилежащите сгради и пространства. Нощувка в Москва.

Ден 3:
Св. Литургия в Новоспаскиямонастир. Закуска в хотела. Посещаваме Марто-Мариинската обител (основана от св. Елисавета Фьодоровна). Разглеждаме подробно Третяковската галерия (най-богатата сбирка на руски икони: чудотворната Владимирска икона на св. Богородица, знаменитата „Св. Троица” и други творби на св. Андрей Рубльов... ; спираме се и на емблематичните творби на най- знаменитите руски художници. Вечерта - свободно време с възможност за разходка из стария Арбат. Нощувка в Москва.

Ден 4:
Закуска в хотела. Придвижване до Троице-Сергиевата лавра – главният руски средновековен монастир. Посещение на монастирския комплекс (съборните храмове със средновековни икони и стенописи; поклонение на мощите на св. СергийРадонежки и други светци). Придвижване до Боголюбово (отиваме до най-символичния паметник на средновековната руска архитектура - храм „Покров на Нерли”). Нощувка в хотел в гр. Владимир.

Ден 5:
Закуска в хотела. Придвижване до Дивеево – посещение на монастирския комплекс: нововъздигнатите в първоначален блясък храмове, възстановената „канавка на св. Серафим Саровски”; потапяне в свещените извори; поклонение на мощите на св. Серафим и пр.). Нощувка в Поклонническия център в Дивеево.

Ден 6:
Участие в св. Литургия в Дивеево. Придвижване до Муром – св. Троицки м-р, където се пазят мощите на насвв. Петър и Феврония (покровители на християнското семейство). Връщане във Владимир. Нощувка в хотела.

Ден 7:
Закуска в хотела. Посещение на Суздал, „бисера” на Златния пръстен – най-добре запазения руски средновековен град. Посещение на Владимир, една от средновековните столици на Русия и част от Златния пръстен. (Успенския събор с фрески на св. Андрей Рубльов; Дмитриевския събор и др.). Придвижване до Москва. Нощувка в хотела.

Ден 8:
Закуска в хотела. Автобусна обиколка на града. Посещение на Донския монастир (св. патриарх Тихон). Посещение на Новодевичиямонастир и прилежащото гробище, където са погребани някои от най-знамените личности на Русия в периода ХІХ-ХХ в. Свободно време в центъра на града. Придвиждане до аерогарата. Късно вечерта пристигане на аерогара София.

Цената включва:

 • двупосочен самолетен билет с летищни такси София - Москва (с редовна авиолиния и с включен багаж 8 + 23 кг);
 • 7 нощувки със закуски в хотели: 4 нощувки в хотел 3 звезди в Москва; 2 нощувки в хотел 3 звезди във Владимир; 1 нощувка в поклонническия център в Дивеево
 • транспорт с комфортен автобус;
 • постоянен екскурзовод–лектор на български език;
 • руски гидове за посещаваните обекти;
 • застраховка “Помощ при пътуване върху 30 000 EUR” в „Евроинс – здравно осигуряване“ ЕАД

Цената не включва:

 • стойността на виза и приглашение към момента на пътуването - около 180 лв.
 • входни такси за посещаваните обекти

Необходими документи:

 • Виза
 • Международния паспорт
 • Паспортът трябва да има минимум 6 месеца валидност след датата на завръщане от пътуването. Ако туристът преди това е посещавал Турция, молим да се обади в офиса на Искони за допълнително разяснение по процедурата за влизане в Русия.

Забележки:

 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • По желание има възможност за продължаване на пътуването с 2 дни и посещение на Оптина пустиня. Необходимо е ранно записване за удължаване на престоя.
 • ИСКОНИ си запазва правото при нужда да променя последователността на посещенията на обектите в програмата.
 • Моля прочетете Общите условия за организиране на пътуванията.
 • Пътуването може да се осъществи, ако е набран минимален брой участници от 20 души, най-късно един месец преди началото на пътуването.
 • Резервацията се счита за потвърдена, при внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена и сключване на договор за туристическо пътуване. Доплащането на остатъка е според условията на индивидуалния договор
 • Препоръчваме да направите застраховка “Отмяна на пътуване” в деня на сключване на договора с нас. Повече информация за условията на застраховката можете да намерите в нашия сайт или в офиса на Искони.
 • Искони ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" със ЗД "Армеец" АД.
 • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта.