Прекрасната ЧЕРНА ГОРА


ПОДГОРИЦА, БУДВА, КОТОР, ХЕРЦЕГ НОВИ, ЦЕТИНЕ И ДР. ДУБРОВНИК, МИЛЕШЕВА.

Дата: 12 - 17 май 2020 г.
Продължителност:   6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
Цена:
495 лв.Шеметно красивите планини, каньони, заливи и острови са създали очарователна природна рамка не само за уютните средновековни крайморски градчета-крепости (Будва, Котор, Херцег Нови, Дубровник и пр.), но и за духовното въздигане на един малък, но храбър народ. Подробно се запознаваме с главните светини, природните красоти и историческите паметници на Черна Гора и Дубровник.

Ден 1: 
Тръгване в 6:00 ч. от ст. „В. Левски“. Придвижване до средновековния сръбски м-р Жича. Обедна почивка. Посещение на черногорския м-р Джурджеви ступови в Беране. Нощувка в Колашин.

Ден 2:
Закуска. Посещение на средновековния монастир Морача с прекрасни поствизантийски стенописи. Придвижване до столицата Подгорица. Посещение на града: старинната църква „Св. Георги”, новата катедрала и пр. (обедна почивка в центъра). На път към морето правим спирка на Шкодренското езеро. Минаваме покрай Св. Стефан (красив полуостров в морето, превърнат в хотел). Нощувка в Будва.

Ден 3:
Закуска. Тръгваме на пълна обиколка на красивия Которски залив (Бока Которска), обект на ЮНЕСКО. Посещение на средновековния Котор: катедралата „Св. Трифон”, църкви, св. мощи, крепостни стени и пр. Обедна почивка в Стария град. Посещение на живописното градче Пераст. Разглеждане на Стария град в Будва (църквите, крепостта и пр.). Нощувка в Будва.

Ден 4:
Закуска. Посещение на средновековния Дубровник (Хърватия): катедралата, св. мощи, крепостните стени, възможност за посещение на музеите (вкл. обедна почивка). Връщане в Черна гора. Посещение на старинния градец Херцег Нови (църквата, крепостта), на монастир Савина (св. мощи, стенописи, ризница). Нощувка в Будва.

Ден 5:
Закуска. Посещение на старата столица Цетине: църквата, музеите, Цетинския монастир с мощи на св. Иоан Предтеча и др. Обедна почивка. Придвижване до знаменития м-р Острог (мощите на св. Василий Острожки). Нощувка в Колашин.

Ден 6:
Закуска. Придвижване по каньона Тара (уникална природна забележителност). В Сърбия посещение на м-ра Милешева (ръката на св. Сава; стенописа на белия ангел). Преминаване през Овчаро-Кабларската клисура. Връщане в София около 23:00 ч.

Цената включва:
 •  транспорт с комфортен автобус (3 звезди);
 •  5 нощувки със закуски в хотели с 3 звезди (2 нощувки в Колашин, 3 нощувки в Будва);
 •  постоянен екскурзовод–лектор на български език;
 •  местни екскурзоводи;
 •  курортни такси;
 •  медицинска застраховка “Помощ при пътуване върху 10 000 EUR” в „Евроинс – здравно осигуряване“ ЕАД

Цената не включва:
 •  Входни такси в музеи и обекти по посещаваната програма, които се заплащат на място (около 25 евро).

Необходими документи:
 • Лична карта

Забележки:
 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • Пътуването може да се осъществи, ако е набран минимален брой участници от 30 души, най-късно един месец преди началото на пътуването.
 • Резервацията се счита за потвърдена, при внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена и сключване на договор за туристическо пътуване. Доплащането на остатъка е според условията на индивидуалния договор
 • Препоръчваме да направите застраховка “Отмяна на пътуване”  в деня на сключване на договора с нас. Повече информация за условията на застраховката можете да намерите в нашия сайт или в офиса на Искони.
 • Искони ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" със ЗД "Армеец" АД.
 • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта. 
 • Моля прочетете Общите условия за организирано пътуване с ИСКОНИ ЕООД