ГРУЗИЯ


Тбилиси,  Мцхета,  Кутаиси,  Зугдиди,  Гори,  Сигнаги,  м-рите: Гелати, св. Давид Гареджи, Некреси, Самтавро, св. Шио Мгвимски, Бодбе, Греми и др.

Дата: Юни 2018г.
Продължителност:   8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет и автобус
Цена:
Екскурзовод: Георги Тодоров

Малката голяма Грузия, страната, която по жребий се е паднала да бъде обгрижвана от св. Богородица, днес ни пленява не само със своята дивна природа и приказно културно наследство, но най-вече със своя народ – православен, даровит, гостоприемен, щедър, съхранен, жив. Повече от любов от пръв поглед, срещата със светостта на братска Грузия ни дава надежда и ни въодушевява във вярата – защото е действен пример за непрестанното възраждане на един народ, за който Православието е начин на живот.

Ден 1:
Нощен преход от София до летище Солун. Сутрешен полет до аерогара Кутаиси. Придвижване до града. Посещаваме катедралата Баграти (ХІ в.). Настаняване в хотела. Вечеря с тамада. Нощувка в Кутаиси.

Ден 2:
Закуска. Придвижване до гр. Зугдиди в областта Мингрелия. Посещение на дворцовата църква и на двореца Дадиани (вкл. иконната сбирка и светините). Обедна почивка в Зугдиди. Връщане в Кутаиси. Посещение на музея. Посещение на монастирите Гелати (ХІІ в.) и Моцамета (мощите на свв. князе Давид и Константин). Нощувка в Кутаиси.

Ден 3:
Закуска. Придвижваме се до Мцхета, древната столица и духовното сърце на Грузия. Посещаваме главната светиня на града – катедралата Светицховели (ХІ в.), най-свещеното място в Грузия. Посещаваме монастирите Самтавро (ХІІ в.), където са мощите на св. Гавриил Ургебадзе, „Св. Шио Мгвимски“, Джвари (VІ – VІІ в.), Нощувка в Тбилиси.

Ден 4:
Закуска. Пешеходна обиколка на централната част на Тбилиси с посещенение на Стария град (отлично реставриран), историческия мост, църквата Метехи (ХІІІ в.), старата катедрала Сиони (VІ – ХІІІ в.), където се пази кръстът на св. Нино. Разглеждаме централната част на града: площад „Свобода“, Музея на изкуствата (с уникалните средновековни емайли, метални икони, „Неръкотворния Образ“ и пр.), бул. „Руставели“, Музея на Грузия. Възможност за посещение и на Националната художествена галерия (картините на Пиросмани) и пр. Нощувка в Тбилиси.

Ден 5:
Закуска. Посещение на скалния монастир „Св. Давид Гареджи“ (гроба на светеца). Посещение на монастира Бодбе (гроба на св. Нино), на старинния град Сигнаги (къщи, крепостни стени, храмове от ХVІІІ в.). Нощувка в Телави.

Ден 6:
Закуска. Посещение на областта Кахетия. Монастирите Икалто (VІ – ХІІІ в.), Алаверди (ХІ в.), Греми (ХVІ в.), Некреси (ІV – VІІ в.). Запознаваме се с винарските традиции в Кахетия. Нощувка в Тбилиси.

Ден 7:
Закуска. Посещение на новата катедрала на Тбилиси „Св. Троица“. Придвижване до Гори . Обедна почивка. Възможност за посещение музея на Сталин. Посещение на монастира Убиса (стенописи от ХІV в.). Нощувка в Кутаиси.

Ден 8:
Закуска. Придвижване до аерогарата. Полет от Кутаиси до Солун. Придвижване от Солун до София. Пристигане около обяд.

Цената включва:

 • двупосочен самолетен билет с включени летищни такси Солун - Кутаиси (с включен багаж до 8 кг. и размери 42х32х25 см.)
 • 7 нощувки със закуску в хотели 3 звезди (3 нощувки в Кутаиси, 3 нощувки в Тбилиси, 1 нощувка в Телави);
 • трансфер от София до Солун и обратно;
 • една вечеря с тамада;
 • транспорт с комфортен автобус по програмата в Грузия;
 • постоянен екскурзовод–лектор на български език;
 • местни екскурзоводи;
 • застраховка “Помощ при пътуване върху 10 000 EUR”.

Цената не включва:

 • доплащане за багаж до 23 кг. - 60 лв на посока, които се заплащат предварително в офиса на фирмата;
 • входни такси за музеите (около 30 евро).
 • Необходими документи: Международен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане

Забележки:

 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • ИСКОНИ си запазва правото при нужда да променя последователността на посещенията на обектите в програмата.
 • Пътуването може да се осъществи, ако е набран минимален брой участници от 25 души, най-късно един месец преди началото на пътуването.
 • Резервацията се счита за потвърдена, при внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена и сключване на договор за туристическо пътуване. Доплащането на остатъка е според условията на индивидуалния договор
 • Препоръчваме да направите застраховка “Отмяна на пътуване”  в деня на сключване на договора с нас. Повече информация за условията на застраховката можете да намерите в нашия сайт или в офиса на Искони.
 • Искони ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" със ЗД "Армеец" АД.
 • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта.
 • Моля прочетете Общите условия за организирано пътуване с ИСКОНИ ЕООД