РИМ - Античност, Християнство, Ренесанс


РИМ - Античност, Християнство, Ренесанс

Дата: 18 - 25 май 2018 г.
Продължителност:   8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет и автобус
Цена: 1480 лв. (1240 лв. основен пакет + 240 лв. летищни такси) 
Екскурзовод: Георги ТодоровРим е истински вечен не толкова със своята имперска колосалност или с гордостта на папите, колкото със своята святост. Пътуването ни среща с трите хилядолетия на града: първото, чиято кулминация е Империята на цезарите; второто, християнското – времето на апостоли, мъченици и светители; и третото – Възраждането (на егоцентризма и гордостта), от което произтича днешният ни светоглед. Целта ни е не само да видим крайъгълните камъни (шедьоврите) на древната и господстващата съвременна култура, но и да вникнем в смисъла на историята, изкуството и идеологията, които са основата на днешната ни цивилизация.Ден 1:
Рано сутринта полет от София (Терминал 2) до Рим (Фиумичино) с редовни авиолинии. Придвижване с автобус до историческите градчета Анани (катедралата) и Субиако(монастира на св. Бенедикт). Придвижване до Рим. Настаняване в хотела, където ще бъдатвсичките ни нощувки в Рим.

Ден 2:
Закуска. Античният Рим. Разглеждаме арката на Константин, Колизеума, Палатинския хълм (с музея), Римския Форум, Имперските форуми, църквата Санта Марияин Ара Чели. Посещение на Капитолийските музеи.

Ден 3:
Закуска. Християнският Рим. Църквите Санта Кроче (реликвите от св. Кръст), Скала Санкта (включително Санкта Санкторум с „неръкотворния Образ“, фрески от XIII в.), базиликата Сан Джовани ин Латерано, Санти Куатро коронати, Сан Клементе (гробъти мощи на св. Константин-Кирил), Свв. Козма и Дамян (мозайки от VI в.) и др.

Ден 4:
Закуска. Християнският Рим. Църквите Сан Теодоро (православна, мозайка от VI в.), Сан Джорджо ин Велабро (VII в., фрески от XIII в.), Форум Боарум с античнихрамове (II в. пр. Хр. – най-добре запазените от републиканския период), Санта Чечилияин Трастевере (мозайки от IX в.; фрески на Пиетро Кавалини, XIII в.), Санта Мария ин Трастевере (мозайки от XII и XIII в.), Вила Фарнезина (фрески на Рафаело и др.), Сан Кризоньо (VIII в.), Санта Мария ин Космедин (VI в.), Сан Марко (мозайки от IX в.) и др.

Ден 5:
Закуска. Подробно посещение на Ватиканските музеи (включително раннохристиянския музей, пинакотеката, етруския музей и пр.) базиликата Св. Петър (включителноподземието с гробниците на папите; възможност за посещение на съкровищницата).

Ден 6:
Закуска. Християнският Рим. Църквата Сант’Агнезе (мощите на мъченицата, мозайки от VII в.), възможност за посещение на катакомбите; Санта Костанца (гробницата на дъще-рята на св. Константин с уникални мозайки от ІV в.), Сан Лоренцо (мозайки от V в.), базиликата Санта Мария Маджоре (св. мощи, мозайки от V в. и XIII в.), Санта Пуденциана (мозайкаот IV в.), Санта Праседе (мозайки от IX в.), Сан Пиетро ин Винколи (веригите на св. Петър; „Моисей“ на Микаленджело), Санта Сабина (знаменитата врата с дървени релефи от V в.), Свв.Бонифаций и Алексий (домът на св. Алексий человек Божий), Св. Сава.

Ден 7:
Закуска. Бароковият Рим. Площад Спаня, фонтана ди Треви, Пантеонът, площад Навона, църквите Сан Луиджи деи Франчези (картини на Караваджо), Санта Мариясопра Минерва, Ил Джезу, Сант Игнацио Лойола и др. Свободно време. Възможност запосещение на античната колекция в Палацо Масимо (скулптура, стенописи).

Ден 8:
Закуска (в пакети). Рано сутринта придвижване до летището. Полет до София. Пристигане по обяд.


Забележка: Знакът (*) обозначава обект признат от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство.


Цената включва:

 • Двупосочен самолетен билет с летищни такси (с редовна авиолиния и с включен багаж)
 • 7  нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Рим
 • Трансфери от и до летището
 • Автобуснa екскурзия до Анани и Субиако
 • Туристическа такса за Рим
 • Постоянен екскурзовод–лектор на български език
 • Местни екскурзоводи;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване върху 10 000 EUR” 

Цената не включва:
 • Входните билети, резервации и слушалки за някои обектите.

Необходими документи:

 • Лична карта

Забележки:

 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • Пътуването може да се осъществи, ако е набран минимален брой участници от 25 души, най-късно един месец преди началото на пътуването.
 • Резервацията се счита за потвърдена, при внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена и сключване на договор за туристическо пътуване. Доплащането на остатъка е според условията на индивидуалния договор
 • Препоръчваме да направите застраховка “Отмяна на пътуване”  в деня на сключване на договора с нас. Повече информация за условията на застраховката можете да намерите в нашия сайт или в офиса на Искони.
 • Искони ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" със ЗД "Армеец" АД.
 • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта.
 • Моля прочетете Общите условия за организирано пътуване с ИСКОНИ ЕООД