Съкровищата на ЕЗЕРНА ГЪРЦИЯ


Верия (Бер), Кастория (Костур), с. Св. Герман, о-в Св. Ахилий на езерото Мала Преспа, Флорина (Лерин), Едеса (Воден).

Дата:  
Продължителност:   3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус и ферибот
Цена:
 
Това е приказно красивият, но малко познат езерен район на Гърция. Пътуваме по стъпките на св. апостол Павел до Верия, където се тачи споменът за неговата проповед. Нататък - към изумителната Кастория, построена на полуостров в езерото и запазила безброй средновековни и поствизантийски църкви. Към приказната столица на цар Самуил на остров Св. Ахилий насред езерото Мала Преспа. Към града на водите – Едеса (Воден), кацнал върху водопади. Храмове, икони, гробове на светци и царе свидетелстват за хилядолетните духовни, културни и исторически богатства на този край, който е така пряко свързан с българската история.

Ден 1:
Тръгване в 6:00 ч. от ст. „В. Левски“. Пътуване до Верия. Посещение на Византийския музей, новореставрираната стара митрополитска църква с фрески от XI – XIV в.; мястото, където се чества проповедта на св. ап. Павел. Придвижване до Кастория, разглежданена м-ра „Св. Богородица Мавриотиса“ на брега на езерото. Нощувка в хотел в Кастория.

Ден 2:
Закуска. Програма  в Кастория (Костур): посещение на Византийския музей. Посещение на 5 средновековни църкви с фрески от Византийския и Поствизантийския период. Посещение на с. Св. Герман (с едноименната средновековна църква и гроба на българския патриарх Герман от времето на цар Самуил). Пътуване до езеро Мала Преспа: о-в Св. Ахилий (столицата на Самуил) – базиликата “Св. Ахилий ” с гроба на Самуил и др. Настаняване в хотел в района на езерото.

Ден 3:
Закуска. Пътуване до Флорина (Лерин) – посещение на Историческия музей. Посещениена Едеса (Воден): центъра на града с водопадите, средновековната църква „Св. ап. Петър и Павел“. Отпътуване за България. Пристигане в София (ст. "В.Левски“) късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус (3 звезди)
 • 2 нощувки със закуски в хотели 3 звезди
 • Екскурзовод-лектор на български език
 • медицинска застраховка „Помощ за пътуване“ върху 10 000 EUR

Цената не включва:

 • Входни такси в музеи и обекти по основната програма - общо около 5-6 евро

Забележка:

 • Препоръчително е жените да носят поли за посещенията в монастирите.
 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • Пътуването може да се осъществи, ако е набран минимален брой участници от 35 души, най-късно един месец преди началото на пътуването.
 • Резервацията се счита за потвърдена, при внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена и сключване на договор за туристическо пътуване. Доплащането на остатъка е според условията на индивидуалния договор
 • Препоръчваме да направите застраховка “Отмяна на пътуване”  в деня на сключване на договора с нас. Повече информация за условията на застраховката можете да намерите в нашия сайт или в офиса на Искони.
 • Искони ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" със ЗД "Армеец" АД.
 • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта.
 • Моля прочетете Общите условия за организирано пътуване с ИСКОНИ ЕООД