ПЕЛОПОНЕС, Егина, Арта


Пътуване Пелопонес, Егина, Арта, о-в Егина (Св. Нектарий Егински), Коринт, Микена, Мистра, Олимпия, Патра, Арта и др.

Дата: 19 - 24 май 2018 г.
Продължителност:   6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
Цена: 560 лв. 
Екскурзовод: Павел Павлов
 Пелопонес е една от люлките на древногръцката култура и на европейското християнство. Тук се намират емблематичните антични цивилизационни центрове Микена (столицата на омировия Агамемнон), Олимпия (с игрите от 776 г. пр. Р. Хр. започваелинското летоброене), Спарта, Коринт – с впечатляващи останки и музеи, чрезкоито осмисляме корените не само на елинската, но и на съвременната цивилизация.Тук християнството има двухилядолетна традиция, започваща още с апостолско-то дело на св. Андрей Първозвани (Патра) и с вдъхновената проповед на св. Павелдо коринтяните. Тук е и чудото Мистра – най-добре запазеният византийски град, с неговите храмове, монастири, дворци, домове, крепости. Пътуването включва идуховни бисери извън Пелопонес: обителта на св. Нектарий на остров Егина и визан-тийските храмове на Арта от нейния столичен разцвет през ХІІІ в.

Ден 1: 
6.00 ч. – тръгване от стадион „В. Левски“. Посещение на Верия (нововъзстановена-6.00 ч. – тръгване от стадион „В. Левски“. Посещение на Верия (нововъзстановена-та стара катедрала с фрески от ХІ до ХІV век, олтара на св. Павел и пр.). Обедна почивка.Придвижване до Арта. Нощувка в хотела.

Ден 2:
Закуска. Подробно разглеждаме средновековните забележителности на Арта (църквите „Св. Теодора“, „Паригоритиса“ и пр.). Обедна почивка. Спускаме се към Пелопонес (през висящия мост Рио-Рио). Посещаваме историческия монастир Мега Спилио. Придвижване до Патра. Настаняване в хотела.

Ден 3: 
Закуска. В катедралата на Патра се покланяме на мощите и кръста на св. ап. Андрей. Придвижване до античната Олимпия. Посещаване на археологическия обект и музея. Придвижване до Спарта. Нощувка в хотела.

Ден 4: 
Закуска. Обстойно посещение на уникалния византийски град Мистра. Придвижване до древната Микена (археологическия обект и музея). Придвижване до Нафплио („най-елегантния град в континентална Гърция“). Свободно време. Нощувка в хотела.

Ден 5: 
Закуска. Придвижване до античния Коринт, посещаване на археологията (свързана и със св. ап. Павел), музея. Придвижване до Пирея, а оттам с ферибот до остров Егина. Поклонение на мощите на св. Нектарий Егински. Нощувка в хотела в Агия Марина.

Ден 6: 
Закуска. На богослужението в монастира на св. Нектарий Егински. Връщане с ферибота до Пирея. Придвижване до София. Пристигане около 23.00 ч.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус 3 звезди
 • 4 нощувки със закуски в хотели 3 звезди (Патра, Спарта, Нафплио, Агия Марина)
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4 звезди в Арта
 • Ферибот от Пирея до о-в Егина и обратно
 • Екскурзоводска програма от  лектор-богослов на български език
 • Местни екскурзоводи
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ върху 10 000 EUR

Цената не включва:

 • входовете за обектите по програмата

Необходими документи:

 • Лична карта

Забележки:

 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая.
 • Пътуването може да се осъществи, ако е набран минимален брой участници от 35 души, най-късно един месец преди началото на пътуването.
 • Резервацията се счита за потвърдена, при внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена и сключване на договор за туристическо пътуване. Доплащането на остатъка е според условията на индивидуалния договор.
 • Препоръчваме да направите застраховка “Отмяна на пътуване”  в деня на сключване на договора с нас. Повече информация за условията на застраховката можете да намерите в нашия сайт или в офиса на Искони.
 • Искони ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" със ЗД "Армеец" АД.
 • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта.
 • Моля прочетете Общите условия за организирано пътуване с ИСКОНИ ЕООД.