ЙЕРУСАЛИМ и СВЕТИТЕ ЗЕМИ

 
Йерусалим, Витлеем, Назарет, Капернаум, Кана Галилейска, Витания, връх Тавор, река Йордан, Мъртво море и др.


Дата: 10 - 16 април,  15 - 21 май  и  16 - 22 октомври 2018 г.
Продължителност:   7 дни / 6 нощувки
Транспорт: Самолет и автобус
Цена: 1590 лв. (1330 лв. основен пакет + 260 лв. летищни такси)
Екскурзовод: о. Методи Корчев


Йерусалим и Светата Земя векове наред са били бленуваната цел на безброй поклонници. Нашето пътуване включва посещение и поклонение на всички главни християнски светини не само в Светия Град, но и във Витлеем, Назарет, Галилея, Йерихон, Юдейската пустиня – по стъпките на Христа, пророците и апостолите. Участваме в православна св. Литургия на най-светите места в света – Гроба Господен и Витлеемската пещера. Потапяме се във водите на светата река Йордан. Запознаваме се отблизо с живота на монашеството. Чрез подробни богословски и исторически беседи научаваме не само за миналото и настоящето на посещаваните места, но и за духовния смисъл на свързаните с тях старозаветни и новозаветни събития.
 
Ден 1:
Сутринта полет от летище София – Терминал 2 – до летище “Бен Гурион”. Посещение на Лод (Лида Палестинска) с гроба на св. Георги Победоносец. Автобусна обиколка из Тел Авив и посещение на Стария град в Яфа. Придвижване до Витлеем. Вечеря и нощувка.

Ден 2:
Витлеем. Литургия в храма на Рождество Христово (VІ в.) в криптата на Витлеемската пещера (по желание). Закуска. Посещение на храмовия комплекс. Посещение на м-ра на св. Теодосий (поклонение на мощите, пещерата на Влъхвите). Монастира на Полето на пастирите (раннохристиянския храм). М-р "Св. Сава Освещени" (достъпен само за мъже, жените го разглеждат отвън - изнасят се мощи за поклонение).  Вечеря и нощувка във Витлеем.

Ден 3:
Закуска. Посещение на Витания (пещерата с гроба на възкръсналия св. Лазар) – Йерихон (монастирът на Христовите изкушения, монастирът при смоковницата на Закхей), р. Йордан (до мястото на Христовото Кръщение; възможност за потапяне в реката), Мъртво море (възможност за потапяне в най-соленото езеро на света на най-ниската точка на сушата, повече от 400 м. под морското равнище), м-р “Св. Герасим Йордански”. Вечеря и нощувка в Назарет.

Ден 4:
Закуска. Посещение на Назарет - храмът при извора на Благовещението; храмът на Благовещението (изграден върху дома на Светото семейство). Кана Галилейска. Изкачване на връх Тавор - м-р "Св. Преображение". Православният Капернаум (монастира на 12-те апостоли). Табха (мястото на чудото с умножаването на хлябовете) . Вечеря и нощувка в Назарет. 

Ден 5:
Закуска. Придвижване до Йерусалим. Посещение на Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска), м-р “Св. Мария Магдалина” (мощите на св. мчца Елисавета Фьодоровна и нейната съкилийница св. Варвара), Къпалнята Витезда – символичния Кръстен Път (ViaDolorosa), комплекса на Гроба Господен и Голгота. Вечеря и нощувка в Йерусалим. Възможност за участие в среднощната св. Литургия на Гроба Господен. 

Ден 6:
Закуска. Посещение на Елеонския хълм (мястото на Христовото Възнесение), xълма Сион, залата на Тайната Вечеря, храм “Успение Богородично”. Кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Cardo, “Стената на плача”, храмовия хълм с “Купола на скалата”, комплекса на Гроба Господен. Свободно време. Вечеря и нощувка в Йерусалим.

Ден 7:
Закуска. Придвижване до летище „Бен Гурион” и отпътуване за София. Пристигане в София около 10.00 ч.


Цената включва:

 • двупосочен самолетен билет Тел Авив - София;
 • летищни такси към момента на пътуването;
 • 6 нощувки в хотели с 3 звезди (2 нощувки във Витлеем, 2 нощувки в Назарет, 2 нощувки в Йерусалим);
 • 6 закуски и 6 вечери в хотелите;
 • транспорт с комфортен автобус;
 • постоянен екскурзовод–лектор на български език;
 • местен придружаващ екскурзовод;
 • застраховка “Помощ при пътуване върху 10 000 EUR” в „Евроинс – здравно осигуряване“ ЕАД

Допълнително се заплащат в офиса на фирмата:

 • 60 USD, които включват всички входове по основната програма, бакшиши на шофьорите (обичайна практика в Израел) и транспорт с микробус до някои от обектите (там, където няма достъп с автобус).
 • Плащат се предварително в левовата им равностойност в офиса на фирмата. Необходими документи: Копие от първата страница на международния паспорт.  Паспортът трябва да има минимум 6 месеца валидност след датата на завръщане от пътуването. Ако туристът преди това е посещавал държави от Близкия Изток като напр. Ливан, Сирия, Ирак, Иран и др., молим да се обади в офиса на Искони за допълнително разяснение по процедурата за влизане в Израел. Забележки: 
 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • ИСКОНИ си запазва правото при нужда да променя последователността на посещенията на обектите в програмата.

Необходими документи:

 • Копие от първата страница на международния паспорт.  Паспортът трябва да има минимум 6 месеца валидност след датата на завръщане от пътуването. Ако туристът преди това е посещавал държави от Близкия Изток като напр. Ливан, Сирия, Ирак, Иран и др., молим да се обади в офиса на Искони за допълнително разяснение по процедурата за влизане в Израел.

Забележки:

 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • ИСКОНИ си запазва правото при нужда да променя последователността на посещенията на обектите в програмата.
 • Моля прочетете Общите условия за организиране на пътуванията.
 • Пътуването може да се осъществи, ако е набран минимален брой участници от 30 души, най-късно един месец преди началото на пътуването.
 • Резервацията се счита за потвърдена, при внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена и сключване на договор за туристическо пътуване. Доплащането на остатъка е според условията на индивидуалния договор
 • Препоръчваме да направите застраховка “Отмяна на пътуване”  в деня на сключване на договора с нас. Повече информация за условията на застраховката можете да намерите в нашия сайт (линк)  или в офиса на Искони.
 • Искони ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" със ЗАД "Армеец" АД.
 • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.iskoni.com.