ЙОРДАНИЯ

Аман, Джераш, р. Йордан, Мъртво море, Мадаба, връх Нево, Махерус, Карак, Петра, Уади рам, Акаба и др.

Дата:  
Продължителност:  8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет и автобус
Цена:

 

Йордания е неразделна част от Светите Земи. Това е земята на Моисеевото завръщане от Египет, на огненото възнесение на св. пророк Илия и на Христовото Кръщение в р. Йордан, на първите християнски църкви и на св. Мария Египетска. Тук са се подвизавали отшелници, стълпници, светители. Тук е и невероятният град Петра, чудо на природата и на човешкия труд, древноезически и раннохристиянски. Пътуването представя пълноценно и задълбочено запознаване с най-важните библейски места в Йордания, а също така и главните исторически, археологически и природни забележителности на страната. Кралството се оказа оазис на мир и сигурност, а утвърждаването на туризма като държавен приоритет води до ежегодно видими подобрения в туристическата инфраструктура и поклонничеството (новоткрития руски поклоннически център на р. Йордан, новия музей в Аман, обновения площад пред античния театър в столицата, новия туристически център в Петра и др.).

Ден 1:
Надвечер полет от София до Акаба. Вечеря и нощувка в Акаба

Ден 2:
Закуска. Автобусна обиколка и посещение на Акаба (музея, Червено море и пр.). Придвижване до природния феномен Уади Рам – възможност за обиколка с джипове в йорданската пустиня. Вечеря и нощувка в Аман.

Ден 3:
Закуска. Посещение на столицата Аман – цитаделата, музея, римския театър и пр. Свободно време в центъра. Посещение на долината на р. Йордан – мястото на Христовото Кръщение. Посещение на Мъртво море с възможност за потапяне в най-соленото езеро на света при най-ниската точка на земната суша. Вечеря и нощувка в Аман.

Ден 4:
Закуска. Посещение на древния град Пела. Посещение на античния град Ум Кайс (Гедара) – над Галилейското езеро при мястото на едно от Христовите чудеса. Посещение на античния и раннохристиянски град Джераш (Гераса). Вечеря и нощувка в Аман.

Ден 5:
Зосещение на Ирак ал Амр. По-осещение на Ирак ал Амр. Посещение на Музея на Йордания. Свободно време по обяд в новия градскицентър. Следобяд посещение на Ум ар Расас (раннохристиянски църкви с мозайки и пр.). Вечеря и нощувка в Аман.

Ден 6:
Закуска. Посещение на връх Нево (мястото, откъдето Моисей вижда Обетованата земя и умира). Посещение на Мадаба (църквата „Св. Георгий“с прочутите мозайки от VІ в. с картата на Светите Земи; археологическия комплекс и пр.). Посещение на Мукауир (Махерус) – останките от двореца-крепост на Ирод, където е бил убит св. Иоан Кръстител. Вечеря и нощувка в Аман.

Ден 7: Закуска. Придвижваме се по древния „Царски път“ (през каньона на Уади Муджиб и пр.) до крепостта на кръстоносците Карак (ХІІ в.). Разглеждаме крепостта, музея. Обедна почивкав Керак. Придвижване до южната частна Мъртво море (мястото на старозаветните Содом и Говора), където посещаваме пещерата на Лот. Вечеря и нощувка в Петра.

Ден 8: Закуска. Подробно посещениена Петра – невероятния град в скалите с древни гробници, храмове и уникални скални образувания. Минаваме през каньона Сик до „Хазната“ – емблемата на Петра, покрай античния театър, разглеждаме раннохристиянските мозайки в „Църквата на хребета“ (V– VІ в.). Възможност за изкачване до Високото място или до „Монастира“ (ад Дейр). Придвижване до летището в Акаба. Вечерта полет до София.

Цената включва:
 • двупосочен самолетен билет София – Акаба (с включен ръчен багаж40х25х20 см.)
 • летищни такси към момента на пътуването;
 • 7 нощувки в хотели 3 звезди (Аман – 5, Петра – 1, Акаба – 1)
 • 7 закуски и 7 вечери в хотелите;
 • транспорт с комфортен автобус;
 • входяща виза за Йордания
 • постоянен екскурзовод–лектор на български език;
 • местни придружаващи екскурзоводи в Израел и Йордания;
 • бакшиши на шофьори и екскурзоводи (обичайна практика в района)
 • застраховка “Помощ при пътуване върху 10 000 EUR” в „Евроинс – здравно осигуряване“ ЕАД

Допълнително се заплащат в офиса на фирмата:
 • входни такси за музеите и обектите които са по основната програма в Йордания (включително посещението на Мъртво море) – 130 $, които се заплащат предварително в левова равностойност в офиса на фирмата

По желание се заплащат:
 • джипове в пустинята Уади Рам - 20 USD
 • Плащат се предварително в левовата им равностойност в офиса на фирмата.

Необходими документи:

 • Копие от първата страница на международния паспорт.  Паспортът трябва да има минимум 6 месеца валидност след датата на завръщане от пътуването. Ако туристът преди това е посещавал държави от Близкия Изток като напр. Ливан, Сирия, Ирак, Иран и др., молим да се обади в офиса на Искони за допълнително разяснение по процедурата за влизане в Израел.

Забележки:

 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • ИСКОНИ си запазва правото при нужда да променя последователността на посещенията на обектите в програмата.
 • Пътуването може да се осъществи, ако е набран минимален брой участници от 25 души, най-късно един месец преди началото на пътуването.
 • Резервацията се счита за потвърдена, при внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена и сключване на договор за туристическо пътуване. Доплащането на остатъка е според условията на индивидуалния договор
 • Препоръчваме да направите застраховка “Отмяна на пътуване”  в деня на сключване на договора с нас. Повече информация за условията на застраховката можете да намерите в нашия сайт или в офиса на Искони.
 • Искони ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" със ЗД "Армеец" АД.
 • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта.
 • Моля прочетете Общите условия за организирано пътуване с ИСКОНИ ЕООД